Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ . Ξερούμε όλοι -πολύ καλά-όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν στο σχολείο μας. Όπως ξέρουμε επίσης όλοι (ή σχεδόν όλοι) οτι τις δυσκολίες ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ αλλά όσοι -χρόνια τώρα -αποφασίζουν, με τον ενα ή τον άλλο τρόπο , για την τύχη της εκπαίδευσης και ειδικά της τεχνικής επαγγελματικής ΣΤΑ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ.Είμαι όμως σιγούρος πως - παρ' όλες τις δυσκολίες - ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθούμε να μορφώσουμε (και οχι απλώς να εκπαιδεύσουμε) ολοκληρωμένα τη νέα γενιά που κάθε φορά έχουμε μπροστά μας.Ξέρω πως αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.Γιατί για να το καταφέρεις χρειάζεται και η νέα γενιά να σκεφτεί πως δεν θα έχει για πάντα αυτή την ευκαιρία.Αλλά και εμείς-έχω τη γνώμη-πως χρειάζεται να γίνουμε λιγότερο διαχειριστές της γνώσης και πολύ περισσότερο ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΑΣΚΑΛΟΙ.

2 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά με υγεία και οικογενειακή ευτυχία. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη απ' όλες τις προηγούμενες για όλους και κυρίως για τους μαθητές μας. Εμείς, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε, ως ΔΑΣΚΑΛΟΙ. Το αξίζουν και τους το χρωστάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΑ ΕΠΑΛ. Με το κείμενό μου αυτό θα προσπαθήσω να ξεκινήσω ένα δημόσιο διάλογο σχετικά με την ειδικότητα του ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕ Η/Υ που υπάρχει στα ΕΠΑΛ.Στόχος του διαλόγου-προβληματισμού είναι να γίνουν γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας ώστε να δρομολογηθούν,το συντομότερο,οι απαιτούμενες λύσεις.Προυπόθεση βέβαια για αυτό είναι όλοι όσοι υπηρετούμε αυτόν τον τομέα και κυρίως τους μαθητές μας, να κάνουμε οτι μπορούμε προς αυτή την κατεύθυνση.Τα ερωτήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις δύσκολες. Για όποιον και όποια θέλει να συμμετέχει σε αυτό το διάλογο-προβληματισμό το e-mail μου είμναι το gavriliszotos@yahoo.com.Ίσως να καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κάτι, προκειμένου να βγεί ο τομέας απο το σημερινό του τέλμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή